Foto

Devon Austin si Norbert Pascu la liceul teoretic "Onisifor Ghibu"

Dupa actiunea „Promovarea Baschetului in Scoli” de saptamana trecuta de la Colegiul National Pedagogic „A. Saguna”, astazi baschetbalistii de la CSU Atlassib Sibiu merg sa predea o ora de baschet si fair-play in locul unde exact cu cinci ani in urma a inceput acest proiect, adica la liceul teoretic „Onisifor Ghibu” din Sibiu.
 
La fiecare actiune, elevii scolilor sibiene fac cunostinta cu jucatori profesionisti de baschet. Jucatorii devin antrenori de ocazie si ii invata pe cei mici regulile de baza ale jocului de baschet, copiii intrecandu-se intr-un mini-campionat de baschet.
 
Ne bucuram ca proiectul nostru „Promovarea Baschetului in Scoli” implineste cinci ani de existenta. Nu a fost usor dar dorinta noastra de a invata micii elevi ce inseamna sportul de performanta si fair-playul pe terenul de sport si in viata ne-a impins de la spate si iata ca avem bucuria sa sarbatorim chiar in locul in care a avut loc prima actiune. Multumim si cu ocazia aceasta dlui. Mircea Vulc si a clubului de baschet CSU Sibiu pentru sprijinul acordat si a sponsorului nostru traditional, firmei Andu, care doneaza echipamente sportive cu fiecare ocazie.” – Claudiu Hila, presedintele Asociatiei „Al 6-lea jucator”
 
Astazi,  Devon Austin si Norbert Pascu, componenti ai echipei de baschet CSU Atlassib Sibiu, vor preda o lectie de baschet la liceul teoretic „Onisifor Ghibu”. Evenimentul va incepe de la ora 12:00 iar 20 de elevi selectati pe loc de catre cei doi jucatori profesionisti vor primi antrenamentele specifice jocului de baschet.

Devon Austin
si Norbert Pascu isi vor forma fiecare cate o echipa, acestea confruntandu-se apoi intr-un minicampionat de baschet. Dupa meciul de baschet, jucatorii CSU Sibiu acorda autografe micilor sportivi si organizatorii doneaza scolilor echipamente sportive si mingi de baschet. 10 dintre elevii prezenti primesc invitatii la urmatorul meci de pe teren propriu a echipei CSU Atlassib Sibiu.
 
Promovarea Baschetului in Scoli” este un proiect devenit un reper in peisajul sportiv-educational, modelul acestuia fiind preluat si in alte orase ale tarii iar acum, cu bucurie, observam ca este preluat si in alte sporturi, chiar in Sibiu. Felicitam pe cei de la Vointa Sibiu ca promoveaza si ei, chiar in aceste momente, fotbalul in scoli. Asa avem sperante ca sportul sibian va creste pe viitor in valoare.” – Claudiu Hila, presedintele Asociatiei „Al 6-lea jucator”

Parteneri